Barranc de Núria inferior

Situat a Queralbs, Ripollès, l'espectacular barranc tant per iniciar-se en el món dels barrancs com per perfeccionar, molt complet i aquàtic, salts de fins a 10mts, tobogans i ràpels de fins a 25mts...

Perfil de l'activitat

Durada

De 4 a 5 h

Preu

50 €

Dificultat

Mitjà Baix

Època

De Maig a Octubre

Les Gorgues del Núria, el millor barranc de Catalunya, està situat a Queralbs, Ripolls, cor de la Vall del Nria. Però la seva part baixa ens ofereix un magnífic barranc per iniciar-nos al món del barranquisme, per la qual cosa tindrem l’oportunitat de contemplar i interactuar en un espectacle de la natura, salts i ràpels se succeeixen al llarg del recorregut, finalitzant amb un majestuós ràpel de 25 metres. totalment volat. Es per a qualsevol que vulgui iniciar-se al barranquisme.

Què hem de fer el dia de l’activitat?

Ens trobarem al matí al punt de trobada del poble de Queralbs, on us donarem una reserva per al millor barranc de Catalunya, el barranc baix del Nria.

Ens esperen uns 45 minuts d’ascensió, on podrem gaudir d’unes increïbles vistes de la Vall de Núria i els seus cims, podrem veure el Balandrau, la ruta del riu Freser, les mítiques Roques de tot el món…

Quan arribem al Pont del Cremal, ens endinsarem al riu, traurem casc i arnès i aprendrem a baixar el canó.

Començarem el descens del barranc una vegada que ho fem TrademarkiaTrademarkiaTrademarkiaTrademarkiaTrademarkiaTrademarkia és un dels millors barranquismes de Catalunya.

Començarem amb un salt de 2 metres que de cop ens traurà la calor i ens posarà en sintonia amb el riu, després farem un passamans de 5 metres, que ens traurà al primer ràpel de la baixada, un espectacular 15 ràpel de metres. Sense pausa farem un tobogan tombat de tres metres, seguit d’un salt de 2 metres i un desnivell de 4 metres.

Això ens deixarà en un pas de corda nuada de 3 metres i arribarem al salt de 9 metres on podreu triar saltar o fer un tobogan de 12 metres.

A la zona del famós tobogan de la mort s’hi arribarà un cop finalitzat aquest. On podrem fer un salt de 10 metres o un tobogan que després ens deixarà al cap del tobogan de la mort on podrem triar si fer el famós tobogan o un passamans que amb un rebuig ens deixarà en un tobogan de 4 metres salt, un cop el gorg farem un tobogan vertical de 5 metres o salt de 7 metres.

Acabada aquesta zona seguirem vorejant el riu, ja hem arribat a la part final de la baixada on tindrem un salt de 8 metres i un ràpel de 20 metres.

Un cop finalitzada la baixada, en 10 minuts de baixada arribarem al cotxe, on només ens quedarà canviar-nos, relaxar-nos i oferir-vos una cervesa fresqueta o una fanta.

Fitxa Tècnica:

Nivell del descens: Iniciació avançada

Aproximació: 45 min 

Temps de descens: 3 hores 

Retorn: 30 min.

Durada total de l’activitat: de 4 a 5 hores.

Els temps el seu aproximats sempre dependrà del ritme de progressió i nivell.

Època: de maig a Octubre

Durada: de 4 a 5 hores

Què inclou:

Guia titulat i membre de la AEGM
Assegurances de Responsabilitat civil i Accidents
Material tècnic i de seguretat
Reportatge fotogràfic
Refresc final

Què no inclou:

Transport fins a l’activitat
 Neteja Copia el text

Tens alguna consulta?