Barranc de l’infern

Ubicat a 20 km de Sort, al Pallars Subirà, es troba un impresionant desfilader aquàtic, amb cascades, tobogans i descens amb corda, on un d'ells passa a través d'una cova amb una altura de 25 metres... Et farà sentir com si estiguessis entrant al mateix cor de la terra!

Perfil de l'activitat

Durada

De 3 a 4h

Preu

50€

Dificultat

Mitjà – Baix

Època

Primavera – Estiu

Situat a uns 20 km de Sort, al Pallars Sobirà, es troba el conegut barranc de l’Infern, anomenat així per la seva cova situada a la meitat del barranc. És un barranc complet amb salts, ràpels i tobogans, en un lloc meravellós com és el congost de Collagats. Envoltats per voltoreres, ens endinsarem en un terreny aquàtic i sorprenent. La seva cova, amb un ràpel de 25 metres, és una de les més espectaculars que es puguin realitzar.

És apte tant per a perfeccionar com per a iniciar-se.

Què farem el dia de l’activitat?

Quedarem a les 11h del matí, en el punt de trobada de la font de la figuereta, que us haurem facilitat en fer la reserva. Una vegada allà, ens presentarem, us donarem el material, farem la motxilla i començarem a caminar.

Caminarem aproximadament uns 45 minuts, dels quals 15 seran al costat del Noguera Pallaresa, un dels rius més potents de Catalunya, on podrem veure tot el congost de Collagats.

Un cop arribat el moment, haurem de travessar el riu. Depenent del cabal del Noguera, el farem per tirolina o caminant. Un cop hàgim travessat el riu, començarà la mitja hora restant d’aproximació, la major part de pujada.

Un cop arribats a l’inici del barranc, ens equiparem i farem una àmplia explicació per a realitzar el descens. Un cop finalitzada, començarem el descens de barrancs.

Començarem el descens amb una sèrie de ressalts que ràpidament ens portaran al primer ràpel. Aquest ràpel de 8 metres és molt ben format i vertical. Passat això, entrarem en una petita zona d’estrets on podrem realitzar un tobogan de 2 metres.

Caminarem uns metres i arribarem a l’entrada del ràpel de la cova, un espectacular ràpel per l’activitat de l’aigua que té una alçada de 25 metres. Un cop realitzat el ràpel, podrem gaudir de les formacions de la cova. En ser semioberta, la llum és espectacular. Realitzarem l’últim ràpel de la cova, d’uns 4 metres, i ja en sortirem.

Ara toca la zona dels estrets, on realitzarem diversos ràpels i salts durant tot el seu recorregut de 1,5 km. En aquest tram, podrem deleitar-nos amb les formacions de la roca calcària amb l’aigua, un espectacle per a la vista.

Un cop arribats al final del barranc, tornarem a creuar el Noguera i només ens quedaran uns 20 minuts de tornada.

Fitxa Tècnica:

Aproximació: 45 min 

Recorregut de Barranc: 2h 

Retorn: 45 min.

Durada total de l’activitat: 3 a 4 hores.

Els temps el seu aproximats sempre dependrà del ritme de progressió i nivell.

Època: Primavera- Estiu

Què inclou:
Guia titulat i membre de la AEGM
Assegurances de Responsabilitat civil i Accidents
Material tècnic i de seguretat
Reportatge fotogràfic
Refresc en finalitzar

Què no inclou:
Transport fins a l’activitat

Tens alguna consulta?

Comparteix l’activitat

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp