Barranc de Núria integral

Només una paraula pot descriure el descens integral del barranc de Núria: apoteòsic! És sens dubte el millor barranc de Catalunya!

Perfil de l'activitat

Durada

5 h

Preu

60 €

Dificultat

Alt

Època

Estiu

Sense cap mena de dubte, el millor barranc de Catalunya es troba al Ripollès, concretament a Queralbs, enmig de la Vall de Núria. El barranc de Núria Integral és un llarg camí de salts, tobogans i llançadores d’uns impressionants 18 metres que posaran a prova la nostra valentia i ens faran sentir l’adrenalina com mai.

Aquesta activitat és indicada per a aquells que ja han fet barrancs i volen pujar un nivell més com a barranquistes.

El dia de l’activitat, quedarem a les 8 del matí al punt de trobada a Queralbs, que us indicarem en fer la reserva. Allà us proporcionarem el material necessari, farem les motxilles i començarem la caminada.

La ruta d’aproximació durarà al voltant d’una hora i mitja, amb trams més suaus i altres més durs, però amb vistes espectaculars del parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser, que ens faran gaudir del paisatge des del primer moment.

Un cop a l’inici del barranc, ens equiparem i farem una explicació detallada per a realitzar el descens. El barranc de Núria Integral és el millor de Catalunya, no té rival.

Començarem per baixar al riu a través d’un petit camí i després farem tres tobogans de 2 i 3 metres. Després caminarem fins a entrar a les gorgues del barranc de Núria, que ens donarà la benvinguda amb un tobogan de 9 metres.

Una vegada dins del gorg, nedarem 7 metres i arribarem a la primera llançadora, que és vertical i té 15 metres d’altura, posant els nostres sentits a flor de pell. Després farem un ràpel de 5 metres, un salt de 2 metres i un tobogan de 2 metres per arribar a la famosa cascada del Salt del Sastre, també coneguda com la llançadora del Formula 1, amb 16 metres d’altura que ens farà agafar molta velocitat.

Un cop superada aquesta cascada, arribarem al famós Salt del Pont, un espectacular salt de 15 metres que podrem repetir.

Després d’això, la ruta es relaxa i sortirem del riu per agafar un camí que ens portarà a la part inferior del riu, al Núria inferior, que agafarem des del pont del Cremal.

Començarem amb un salt de 2 metres que ens refrescarà immediatament i ens posarà en sintonia amb el riu. Després farem un passamà de 5 metres, que ens portarà al primer ràpel del descens, amb 15 metres d’altura. Seguidament, farem un tobogan tombat de tres metres, un salt de 2 metres i un destrepe de 4 metres.

Ens deixarà en un punt amb una corda amb nusos de 3 metres, des d’on podrem arribar al salt de 9 metres. Allà, tindrem l’opció de saltar o bé de fer un tobogan de 12 metres. Després d’això, arribarem a la zona més impressionant del descens, on es troba el famós tobogan de la mort. Podrem optar per fer un salt de 10 metres o bé un tobogan que ens portarà a la part superior del tobogan de la mort, on podrem decidir si fer el tobogan o bé passar per un passamà que ens portarà a un salt de 4 metres. Després d’això, tindrem l’opció de fer un tobogan vertical de 5 metres o un salt de 7 metres.

Una vegada haguem acabat aquesta zona, continuarem pel riu fins arribar a la part final del descens, on ens esperen un salt de 8 metres i un ràpel de 20 metres. Després de 10 minuts caminant, arribarem al cotxe, on només ens caldrà canviar-nos, relaxar-nos i brindar amb una cervesa o una fanta ben fresca.

Fitxa Tècnica:

Aproximació: 1 hora i 30min 

Recorregut de Barranco: 4 hores 

Retorn: 30 min.

Durada total de l’activitat: 5 hores.

Els temps el seu aproximats sempre dependrà del ritme de progressió i nivell.

Època: Estiu

Preu: 60 euros per persona

Què inclou:

Guia titulat i membre de AEGM
Assegurances de Responsabilitat civil i Accidents
Material tècnic i de seguretat
Reportatge fotogràfic
Refresc final

Què no inclou:

Transport fins a l’activitat
Allotjament

Tens alguna consulta?