Barranc del Forat de Boixols

El barranc, ubicat a Coll de Nargó a l'Alt Urgell, és un lloc sorprenent ple de salts i tobogans aquàtics, ideal per a aquells que vulguin començar o millorar en aquesta activitat.

Perfil de l'activitat

Durada

De 3 a 4h

Preu

50€

Dificultat

Mitjà baix

Època

Primavera, Estiu i Tardor

El majestuós barranc del Forat de Boixols és amagat al poble de Boixols, a l’Alt Urgell. És un barranc complet i apte per a nens, que ofereix salts, tobogans i rapeles en aquesta aventura ideal per als barranquistes novells.

És una activitat per a tots els públics, des dels adults fins als més petits que vulguin passar una bona estona en un barranc únic. Possiblement és el millor barranc d’iniciació de Catalunya gràcies a les seves aigües turqueses que no deixen indiferent a ningú.

El dia de l’activitat, ens trobarem a les 10 del matí al punt de trobada que us facilitarem en fer la reserva, a la població de Bóixols. Allà us donarem el material, farem la motxilla i començarem a caminar uns 20 minuts de baixada, amb unes vistes increïbles de la vall.

Un cop a l’inici del barranc, ens equiparem i farem una àmplia explicació per al descens. Començarem amb un salt de 3 metres on podrem triar entre saltar o fer tobogan. El barranc és dinàmic i divertit, amb salts i tobogans que se succeeixen sense parar.

Passarem per una zona d’estrets espectaculars on l’aigua ha escavat el barranc de roca calcària, fent una obra d’art. Tindrem dos salts més de 3 metres i, després, una cascada de 10 metres a l’afluent de Bóixols on notarem un contrast tèrmic important.

Continuarem amb un destrepe i el primer ràpel de 5 metres, que ens servirà d’entrenament per al següent ràpel de 12 metres, anomenat el Forat de Bóixols. Després d’això, arribarem al salt final de 6 metres, que es pot repetir o fins i tot realitzar-lo de 9 metres.

Un cop finalitzat el descens, ens canviarem i caminarem uns 30 minuts de pujada suau fins a arribar al cotxe. Allà brindarem per un espectacular descens en el barranc del Forat de Boixols.

Fitxa Tècnica:

Nivell del descens: Iniciació 

Aproximació: 20 min 

Recorregut de Barranc: 2 hores 

Retorn: 30 min.

Durada total de l’activitat: de 3 a 4 hores.

Els temps el seu aproximats sempre dependrà del ritme de progressió i nivell.

Època: Primavera, Estiu i Tardor

Què inclou:
Guia titulat i membre de AEGM
Assegurances de Responsabilitat civil i Accidents
Material tècnic i de seguretat
Reportatge fotogràfic
Refresc en finalitzar 

Què no inclou:
Transport fins a l’activitat

Tens alguna consulta?

Comparteix l’activitat

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp