Barranc del Salt del Grill

Situat a Queralbs, Ripollès, el barranc del Salt del Grill, és un imponent barranc amb salts, tobogans i ràpels un d'ells de 40 mts verticals on posarem a prova els nostres nervis..

Perfil de l'activitat

Durada

De 3 a 4 h

Preu

50 €

Dificultat

Mitjà – Baix

Època

Tot l’any

Situat a Queralbs, a la comarca del Ripollès, el barranc del Salt del Grill és un secret ben guardat, ja que es troba amagat en un racó únic dins del parc natural de la Vall de Núria. Si ho heu llegit bé, es tracta d’un barranc situat en un racó singular i molt proper a casa.

Aquest barranc ens sorprèn per la seva espectacular vegetació, que recorda a la del Costa Rica, i pels seus salts, tobogans i ràpels, amb un ràpel vertical de 40 metres de llargada. En cap moment us semblarà que esteu a Catalunya, ja que la màgia del barranc us transportarà al costat més estret i salvatge d’una selva.

Aquesta activitat és ideal per a tothom que vulgui descobrir un lloc únic, ja sigui per a iniciar-se en el món del barranquisme o per a perfeccionar les seves habilitats.

El dia de l’activitat, ens trobarem a les 9:00 o a les 15:00 hores per realitzar el descens del barranc del Salt del Grill i del Freser inferior, que és sens dubte un dels millors de Catalunya per a iniciar-se. El punt de trobada serà a Queralbs, que us indicarem en fer la reserva. Una vegada allà, ens presentarem, us donarem el material, farem la motxilla i començarem a caminar.

Després d’uns 30 minuts d’aproximació de pujada, amb 20 minuts de pujada suau i 10 minuts de pujada més dreta, gaudirem de vistes increïbles de la Vall. Quan arribem a l’inici del barranc, ens equiparem i farem una àmplia explicació per a realitzar el descens. Després, començarem el descens del barranc.

Començarem amb un ràpel de 6 metres, seguit d’un destrepe amb corda de nusos de 3 metres. Sense pausa, farem un tobogan de 3 metres que ens deixarà en el gorg del ràpel tobogan de 10 metres. En aquest punt, ja podrem veure la vertical de la cascada del Salt del Grill, que té una longitud total de 40 metres i que es descendeix en ràpel. Sens dubte, és un espectacle impressionant!

Un cop haguem descendit la cascada, i després de fer les fotos de rigor, anirem a buscar la part inferior del Freser inferior, on durant els seus 3 km podrem gaudir del tram més aquàtic de tot el descens. Allà, realitzarem salts i tobogans de fins a 3 metres, incloent-hi una mini llançadora que us farà riure sense parar.

Un cop haguem arribat al final del descens, en 1 minut arribarem al cotxe, on ens canviarem i brindarem per la nostra gesta.

Fitxa Tècnica:

Aproximació: 30 min 

Recorregut de Barranc: de 2h a 3h 

Retorn: 5 min.

Durada total de l’activitat: de 3 a 4 hores.

Els temps el seu aproximats sempre dependrà del ritme de progressió i nivell.

Època: Tot l’any

Què inclou:

Guia titulat i membre de la AEGM
Assegurances de Responsabilitat civil i Accidents
Material tècnic i de seguretat
Reportatge fotogràfic
Refresc final

Què no inclou:
Transport fins a l’activitat

Tens alguna consulta?

Comparteix l’activitat

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp